Dagbesteding Zorgboerderij

 

Bij zorgboerderij 'T Keetje in Lutjebroek kom ik om samen met de deelnemers van de dagbesteding met klei te werken. De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 18 en 80 jaar. Afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers zoek ik een passende techniek, ik vind het belangrijk dat een ieder plezier beleeft aan het werken met klei. Bij 'T Keetje worden de unieke werkstukken verkocht in de boerenlandwinkel van de zorgboerderij.

 

Wilt u keramiek als eenmalige activiteit op uw zorgboerderij? Boek dan een kleiworkshop! 
Vooraf wordt met u besproken wat de mogelijkheden zijn en welke workshop voor de doelgroep geschikt is. Het is de bedoeling dat het voor een ieder een leuke activiteit is, de groepsgrootte is om die reden maximaal 6 deelnemers en 1 groepsleider. Op het afgesproken tijdstip kom ik met al mijn materiaal en gereedschap naar uw locatie.

Voor een echt keramisch werkstuk, voorzien van een glazuurlaag, bestaat de workshop uit 2 bijeenkomsten van ca. 2 uur. De eerste keer wordt het werkstuk van klei gemaakt en de tweede keer worden de gebakken werkstukken beschilderd met gekleurde pigmenten. Tussen deze 2 bijeenkomsten zit minimaal 14 dagen, want deze tijd is nodig om de werkstukken te laten drogen en te bakken in de keramiekoven op 980 ºC. Na de tweede keer neem ik de kunstwerken opnieuw mee naar mijn atelier om het te bespuiten met de glazuurlaag en voor de 2de keer te bakken in de oven, nu op 1060 ºC. Het eindresultaat is een uniek keramisch werkstukje waar een ieder trots op kan zijn.    

 

Gezamenlijk kunstwerk.
Het is ook mogelijk om van alle werkstukken één object te maken en dat dit een plaats krijgt in of om uw zorgboerderij. Dit kan bijvoorbeeld vogeltjes zijn die op een balkje of grillige tak verlijmd worden, een ander idee is om alle beeldjes op elkaar te stapelen zodat er een minitotem of een grote totem voor in de tuin ontstaat, maar je kunt ook een gezamelijk tegeltableau maken. Zo zijn er diverse mogelijkheden, misshien heeft u zelf een leuk idee!

 

Informeer naar de mogelijkheden!
Heeft U belangstelling voor een kleiworkshop op uw zorgboerderij of heeft u andere vragen, neem gerust contact met mij op. In overleg met u bied ik een passend programma en offerte aan. Voor deze workshops heb ik mogelijkheden op de maandag, vrijdag, zaterdag de hele dag en de woensdagmiddag.

 

*Op onderstaande foto is het proces te zien van het maken van de snoek door een deelnemer.