Filmopnames in mijn atelier

 

Peter Lely, van zwaag-tv.nl, is komen filmen tijdens een keramiekles.
Via deze link kan je het hele filmpje bekijken. Het is een mooie weergave van hoe de keramieklessen verlopen.

 

 

 

Je bent altijd welkom voor workshops en opdrachten.

 

Mei 2024. Na 28 jaar cursussen te hebben gegeven, ga ik het wat rustiger aan doen, maar mijn atelier blijft bestaan en voor workshops en opdrachten ben je van harte welkom in mijn atelier. Op deze site staan alle workshops waaruit je kan kiezen, neem vrijblijvend contact met mij op voor overleg. 

 

Nieuwe workshop "maak jezelf van klei".

Doordat een familie van zes personen een kleiworkshop cadeau had gekregen en zij met het idee kwamen om zichzelf te maken, is deze nieuwe workshop ontstaan.

Alle figuurtjes worden uiteindelijk samengevoegd tot één kunstwerk, een tastbare herinnering aan dit uitje.

 

Omdat daar heel veel leuke reacties op gekomen zijn heb ik hem als workshop toegevoegd, zie workshops & cursussen. 

 

Kunstkantoor BILD

Tot eind maart 2023 is mijn werk, en die van meerdere kunstenaars, te koop bij Kunstkantoor BILD, nieuwsteeg 59 Hoorn. Speciaal voor de feestmaand heb ik klein werk ingebracht voor een aantrekkelijke prijs. 

 

Het is een hele leuke winkel waar je naast de kunst die te koop is ook workshops kan doen. Volg ze op facebook Kunstkantoorbild. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaprozen workshop en klaprozen in de winter

Op veler verzoek heb ik een klaprozen workshop ontwikkeld en deze staat op deze site bij workshops en cursussen.

Heb je interesse of vragen neem gerust contact met mij op, zie contact in de bovenste balk van mijn site. 

*De klaprozen zijn heel mooi om in de tuin tussen de planten te zetten, maar ik adviseer om ze in de winter binnen te halen, het kan goed gaan maar...

 

7 augustus 2022: Art route Zwaag

Iedereen is welkom in mijn tuin op zondag 7 augustus tijdens "Art route Zwaag", deze wordt georganiseerd door Stichting Kunst in de Kas. In 7 authentieke tuinen in 'oud Zwaag'- exposeren ruim 14 kunstenaars. De Art Route Zwaag is van 11 tot 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. In onze tuin exposeert Noortje Peerdeman haar schilderijen en ik mijn nieuwste objecten en meer...

 

Kunst in de kas aan de Beatrixstraat 3A in Zwaag fungeert als informatiepunt. Bezoekers kunnen hier een plattegrond downloaden. Ook is hier een 'sneak preview' van alle kunstenaars. Vanaf 16:00 uur wordt in de kas een muzikale kunstborrel georganiseerd. Voor meer informatie: www.kunst in de kas.nl 

 

Arts & Grafts

Al jaren koop ik mijn materiaal bij Arts & Grafts, een hele fijne winkel op de Schrepel 13 in de Goorn.

https://www.artsandcrafts.nl/

 

 

Opdracht Gemeente Medemblik voor Olympisch kampioen Irene Schouten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 jaar keramiekatelier Lenie van der Laan 1996-2021

In 1996 ben ik gestart met cursussen geven, eerst aan groepjes bekenden en collega's en gaande weg aan anderen. 

In de loop van die 25 jaar zijn er honderden mensen in mijn atelier geweest en zijn er duizenden werkstukken gemaakt. Ik doe dat nog steeds met heel veel plezier en geniet ervan om mensen het werken met klei te leren en te helpen met vormgeving.

Tot 2007 heb ik de curussen naast mijn werk gegeven en daarna als ZZper in mijn eigen atelier aan de slag gegaan. 

Heel speciaal is het werken op de dagbesteding waar ik werk met mensen met een beperking. het is dan de uitdaging om iedere deelnemer naar zijn of haar mogelijkheden iets moois van klei te laten maken. 

Daarnaast heb ik ook meegedaan aan mooie exposities en heb diverse speciale opdrachten gemaakt. 

Het atelier is in de loop der jaren ook heel mooi en comfortabel geworden, in het begin werkten we in een  donkere en koude garage waar de cusisten door de huiskamer naar het toilet moesten en nu een licht, warm en goed geoutilleerd atelier waar het een feest is om te mogen werken. Ik ben heel dankbaar dat ik van mijn hobby mijn werk heb mogen maken en ik hoop nog vele jaren met klei te mogen werken en mooie werkstukken te creëren.  

 

 

 

Urnen

De afgelopen weken heb ik weer mogen werken aan een speciale opdracht.

Ik heb mini urnen mogen ontwerpen en maken voor een gezin waarin de moeder en de zoon en dochter, alledrie, een beetje as van haar man en vader wilden bewaren. Na een eerste gesprek ben ik gaan tekenen en ontwerpen. De familie was heel enthousiast over het ontwerp van de mini urnen in de vorm van een hart en wilden ze graag, onder mijn begeleiding, zelf maken. Zo hebben we een aantal hele mooie bijeenkomsten gehad, een hele waardevolle manier om met het verdriet en gemis bezig te zijn. In dit geval wilden de familieleden zelf aan het werk in mijn atelier, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik kan naar uw wensen de urn maken en ik hou u op de hoogte van het proces d.m.v. foto's of een afspraak in het atelier.              Op de site onder het item "Eigen werk & In opdracht" vindt u foto's van de diverse urnen die ik heb gemaakt, soms samen met de nabestaande.   

 

Klaprozen in de winter.

In de winter kunt u de klaprozen het beste binnen halen.

De klaprozen worden op aardewerk temperatuur van 1040 graden gebakken en zijn niet winterhard. Meestal gaat het goed, maar het kan zijn dat de scherf veel vocht opneemt tijdens mistige en regenachtige herfst/winterdagen waardoor het glazuur los laat. Heeft u glazuur schade dan moet u ze heel goed laten drogen en de schade aantippen met rode acrylverf.