Geef een klaproos i.p.v. een klapzoen aan iemand die het verdiend!

 

Nu ons land in de ban van het coronavirus is, mag je een ander niet knuffelen of aanraken.

Daarom heb ik dit unieke cadeautje bedacht, een blijvende herinnering aan deze tijd.

Deze keramische klaproos wordt handgemaakt, hebben een kleur nuance van oranje tot rood en is een prachtige decoratie voor in huis of tuin.

Deze wordt geleverd aan een stalen pin en mooi verpakt voor maar €30,00
De klaprozen zijn te bestellen zolang de voorraad strekt.

𝗕𝗲𝘀𝘁𝗲𝗹 𝗻𝘂 𝗲𝗲𝗻 𝘂𝗻𝗶𝗲𝗸 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗴𝗲𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁 𝗰𝗮𝗱𝗲𝗮𝘂, 𝘄𝗲𝗹𝗸𝗲 𝗵𝗲𝘁 𝗵𝗲𝗹𝗲 𝗷𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗽𝗹𝗲𝘇𝗶𝗲𝗿 𝗴𝗲𝗲𝗳𝘁!

*𝘋𝘦 𝘬𝘭𝘢𝘱𝘳𝘰𝘰𝘴 is oranje/rood, 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘰𝘳𝘴𝘯𝘦𝘥𝘦 𝘷𝘢𝘯 15 𝘤𝘮
*𝘉𝘦𝘴𝘵𝘦𝘭𝘭𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘰𝘳𝘨𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘱𝘦𝘳 𝘮𝘢𝘪𝘭: 𝘪𝘯𝘧𝘰@𝘭𝘦𝘯𝘪𝘦𝘷𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘭𝘢𝘢𝘯.𝘯𝘭
*𝘖𝘱𝘩𝘢𝘭𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘢𝘧𝘴𝘱𝘳𝘢𝘢𝘬, 𝘣𝘪𝘫 𝘩𝘦𝘵 𝘢𝘵𝘦𝘭𝘪𝘦𝘳 𝘢𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘋𝘰𝘳𝘱𝘴𝘴𝘵𝘳𝘢𝘢𝘵 𝘵𝘦 𝘡𝘸𝘢𝘢𝘨.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmopnames in mijn atelier

 

Peter Lely, van zwaag-tv.nl, is komen filmen tijdens een keramiekles.
Via deze link kan je het hele filmpje bekijken. Het is een mooie weergave van hoe de keramieklessen verlopen.

 

 

 

25 jaar keramiekatelier Lenie van der Laan.

In 1996 ben ik gestart met cursussen geven, eerst aan groepjes bekenden en collega's en gaande weg aan anderen. 

In de loop van die 25 jaar zijn er honderden mensen in mijn atelier geweest en zijn er duizenden werkstukken gemaakt. Ik doe dat nog steeds met heel veel plezier en geniet ervan om mensen het werken met klei te leren en te helpen met vormgeving.

Tot 2017 heb ik de curussen naast mijn werk gegeven en daarna als ZZper in mijn eigen atelier aan de slag gegaan. 

Heel speciaal is het werken op de dagbesteding waar ik werk met mensen met een beperking. het is dan de uitdaging om iedere deelnemer naar zijn of haar mogelijkheden iets moois van klei te laten maken. 

Daarnaast heb ik ook meegedaan aan mooie exposities en heb diverse speciale opdrachten gemaakt. 

Het atelier is in de loop der jaren ook heel mooi en comfortabel geworden, in het begin werkten we in een  donkere en koude garage waar de cusisten door de huiskamer naar het toilet moesten en nu een licht, warm en goed geoutilleerd atelier waar het een feest is om te mogen werken. Ik ben heel dankbaar dat ik van mijn hobby mijn werk heb mogen maken en ik hoop nog vele jaren met klei te mogen werken en mooie werkstukken te creëren.  

 

Urnen

De afgelopen weken heb ik weer mogen werken aan een speciale opdracht.

Ik heb mini urnen mogen ontwerpen en maken voor een gezin waarin de moeder en de zoon en dochter, alledrie, een beetje as van haar man en vader wilden bewaren. Na een eerste gesprek ben ik gaan tekenen en ontwerpen. De familie was heel enthousiast over het ontwerp van de mini urnen in de vorm van een hart en wilden ze graag, onder mijn begeleiding, zelf maken. Zo hebben we een aantal hele mooie bijeenkomsten gehad, een hele waardevolle manier om met het verdriet en gemis bezig te zijn. In dit geval wilden de familieleden zelf aan het werk in mijn atelier, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik kan naar uw wensen de urn maken en ik hou u op de hoogte van het proces d.m.v. foto's of een afspraak in het atelier.                                            Op de site onder het item "Eigen werk & In opdracht" vindt u foto's van de diverse urnen die ik heb gemaakt, soms samen met de nabestaande.   

 

Klaprozen in de winter.

In de winter kunt u de klaprozen het beste binnen halen.

De klaprozen worden op aardewerk temperatuur van 1040 graden gebakken en zijn niet winterhard. Meestal gaat het goed, maar het kan zijn dat de scherf veel vocht opneemt tijdens mistige en regenachtige herfst/winterdagen waardoor het glazuur los laat. Heeft u glazuur schade dan moet u ze heel goed laten drogen en de schade aantippen met rode acrylverf. 

 

Na de "klapzoen" nu de "KerstKISS"...

In dit bijzondere jaar waarin we elkaar niet mogen knuffelen en kussen, heb ik als tastbare herinnering aan deze bizarre tijd 'KerstKISS 2020" ontworpen. Een abstracte kerstboom van keramiek, met een stralende ster in de top en versierd met knalrode lippen en een hartje. Door de gaatjes in de boom schijnt de verlichting.De kerstKiss is te koop en in beperkte oplage gemaakt.  

 

Klaproos kopen.

Geef een klaproos i.p.v. een "klapzoen"cadeau!

Ze zijn er weer zolang de voorraad strekt en anders een levertijd van ca. 3 weken! De klaproos wordt geleverd aan een stalen pin van ca. 75cm. De klaprozen zijn handgemaakt en zijn er in oranje of rood.

Tip: zet de klaproos tussen het groen en een beetje schuin, zodat je mooi in het hart kijkt en er geen water in blijft staan.

*𝘋𝘦 𝘬𝘭𝘢𝘱𝘳𝘰𝘰𝘴 kost €30,00 is oranje of rood, 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘰𝘳𝘴𝘯𝘦𝘥𝘦 𝘷𝘢𝘯 ca 15 𝘤𝘮
*𝘉𝘦𝘴𝘵𝘦𝘭𝘭𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘰𝘳𝘨𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘱𝘦𝘳 𝘮𝘢𝘪𝘭: 𝘪𝘯𝘧𝘰@𝘭𝘦𝘯𝘪𝘦𝘷𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘭𝘢𝘢𝘯.𝘯𝘭
*𝘖𝘱𝘩𝘢𝘭𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘢𝘧𝘴𝘱𝘳𝘢𝘢𝘬, 𝘣𝘪𝘫 𝘩𝘦𝘵 𝘢𝘵𝘦𝘭𝘪𝘦𝘳 𝘢𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘋𝘰𝘳𝘱𝘴𝘴𝘵𝘳𝘢𝘢𝘵 𝘵𝘦 𝘡𝘸𝘢𝘢𝘨.

 

Hartelijke groet, Lenie