Exposities:

Selectie van exposities en kunstmarkten waar mijn werk te zien is (geweest).

- Kerkje van Oosterleek

- Bloemsierkunst BLOOMS, Hoorn

- Kunsthandel ‘de Molensteen’ Hoorn

- Ursulakerk te Warmenhuizen

- Mosa Art in Katwijk

- Galerie Onopgemerkte schatten in Enkhuizen

- Pancratiuskerk, Oosterblokker

- Bonefaciuskerk, Medemblik

- Cultureel centrum "de Triangel" Venhuizen

- DUDOK Heerhugowaard

- Tuinfair Midwoud 

- Cultureel Centrum Bessie, Lutjebroek

- Galerie de verbeelding, Oud Beyerland

- Grote Kerk, Edam  

- Levensatelier, Asten  

- Boterhal, Hoorn 

- Keramikos, Haarlem

- Gemeentehuis Medemblik, Wognum  

- "kunst in de kas", Zwaag

- Kunstmarkt, Bergen

- Kunstmarkt, Hoorn

- Expoost Hoorn

Ik ben keramiste Lenie van der Laan (1957) woon in het dorp Zwaag vlakbij het gezellige stadje Hoorn. Mijn basis is terug te vinden op de lagere school waar ik van een lerares grote stimulans ontving om met klei te werken en te spelen.                                                            Vanaf 1985 heb ik verschillende cursussen en workshops gevolgd bij de ‘Blauwe schuit’            in Hoorn, ‘Crejat’ in Alkmaar en les gehad van verschillende keramistes o.a. Mieke de Groot, Jannie van der Wel, Natascha Zaludova en Henk Wolvers.

In 1989-1991 heb ik een 2 jarige creatieve kadercursus gevolgd en daar werd mijn passie voor klei echt duidelijk. Vanaf dat moment werk ik in mijn eigen atelier en heb ik les genomen bij verschillende keramistes om uiteindelijk mijn eigen stijl van werken te ontwikkelen.

 

Sinds 1996 geef ik wekelijks keramiekcursussen en workshops in mijn atelier en van tijd tot tijd exposeer ik het werk van mijzelf en van cursisten in mijn “Huiskamer Galerie”. Ook maak ik werk in opdracht en exposeer op andere locaties.       

 

Vanaf 2016 verzorg ik kleiworkshops als dagbesteding op zorgboerderijen waar ik werk met mensen met een beperking. De uitdaging is om iedere deelnemer de juiste techniek aan te bieden zodat een ieder plezier beleeft aan het werken met klei. Hier komen al mijn vaardigheden samen, mijn jarenlange ervaring in de zorg en het creatieve.