Kleiworkshop "Smoelenwerk"

 

*Alle workshops zijn te boeken met een groep vanaf 6 personen. 

*Datum en tijdstip in overleg.

 

Deze ludieke kleiworkshop is een workshop die heel geschikt is voor een vrijgezellenparty, een groep collega’s, vrienden en vriendinnen, familieleden of een sportclub die op een creatieve wijze met elkaar aan de slag willen. 

In ca. 3 uur tijd maakt u met elkaar een uniek en grappig kunstwerk. De groep bestaat minimaal uit 6 mensen en een ieder maakt van klei het hoofd van een ander groepslid. Alle “smoeltjes” worden uiteindelijk op elkaar gestapeld met als resultaat een mini Totem, een keramisch kunstwerk als tastbare herinnering aan deze workshop. De mini totem zal zeker een speciale plaats in het bedrijf, de huiskamer of sportkantine gaan innemen.

De  workshop is voor iedereen geschikt, de smoeltjes zullen niet altijd een evenbeeld zijn maar de kenmerken van de ander zullen zo goed mogelijk worden uitgebeeld. Degene die flaporen, een grote of kleine neus, een kaal hoofd of een bril op heeft krijgt dat ook. De gezelligheid met elkaar en het ontdekken van de veelzijdigheid van klei met een zo leuk en grappig mogelijk resultaat staat voorop.
Wanneer alle kunstwerkjes klaar zijn beschildert een ieder het “smoeltje” met gekleurd kleislib.

 

De hoofdjes worden ca 10 cm hoog en ca 10 cm breed. 
Met 6 deelnemers is de totale hoogte van het “smoelenwerk” ca. 0,80 mtr. hoog. 

 

De kunstwerkjes moeten eerst drogen en worden dan biscuit gebakken op 980°C. Daarna spuit ik er glazuur op en wordt het opnieuw gebakken op 1040°C. De kunstwerkjes worden op een sokkel gestapeld met als eindresultaat een prachtige Totem. De totem kan na ongeveer 3 weken worden opgehaald in mijn atelier.

 

Kleiworkshop

  • U kunt deze workshop boeken met minimaal 6  en maximaal 12 personen. 

  • Duur: ca. 3 uur

  • Kosten: t/m 6 personen €49,50 per persoon, iedere persoon extra is €39,50 p.p.

  • Inclusief begeleiding, materiaal, 2 maal bakkosten, het glazuren van de smoeltjes,1 eenvoudige sokkel voor max 12 smoeltjes. koffie, thee, 1 drankje en versnaperingen.