Kleiworkshop

"vrolijke dikke dames en heren"


* Alle workshops kan je boeken met een groep vanaf 6 deelnemers. 

* Datum en tijdstip in overleg.

 

Deze kleiworkshop is geïnspireerd op de vrolijke schilderijen van dikke dames en heren. Tijdens deze kleiworkshop van ca. 3 uur maakt een ieder één grappig beeldje van ca. 10 cm breed en 15 cm hoog. Met een beetje enthousiastme is het voor iedereen mogelijk om dit kunstwerkje te maken, ook wanneer je helemaal geen ervaring met klei hebt.

 

De beeldjes zijn er in allerlei uitvoeringen zoals bijvoorbeeld; een ober met een dienblad, de bruidegom met de hoge hoed  Een dikke dame in badpak, een deftige dame of bruid op een feestje met een wijnglas, kopje koffie, een gebakje of een grote handtas in de hand etc. etc. Er zijn verschillende voorbeelden aanwezig om je te inspireren.

 

Wanneer het beeldje klaar is moet het kunstwerkje drogen en worden gebakken op 980°C, dit proces duurt ca. 14 dagen.                                                                     

Na het bakken is het beeldje wit, dan zijn er twee mogelijkheden: je neemt het beeldje mee naar huis en beschildert het thuis met acrylverf, of je boekt een glazuurworkshop, dan beschilder je de kleding en andere details met kleurige kleislibs. Daarna spuit ik er een transparant glazuur overheen en wordt het beeldje voor de tweede keer gebakken, nu op 1060°C.                              Het resultaat is een echt keramisch kunstwerkje met heldere en sprekende kleuren.

Na 1 á 2 weken kan je het werkstuk ophalen in mijn atelier.

 

Als optie kan je het beeldje op een sokkeltje plaatsen waardoor het ca. 30 cm hoog wordt, dan is het helemaal een uniek kunstwerkje in je huis.

 

Kleiworkshop

  • Duur ca. 3 uur

  • U kunt deze workshop boeken met een groep van minimaal 6 en maximaal 10 personen.

  • Kosten: €39,50 per persoon, dit is inclusief alle begeleiding, klei, biscuit stook, koffie, thee, drankje en versnaperingen.

  • Exclusief sokkeltje (deze is in het atelier los te koop).

glazuurworkshop

    * Tijdstip in overleg, het glazuren duurt ca. 2 uur.

    * Kosten €29,50 p.p. dit is inclusief begeleiding, glazuren,        2de maal bakken, koffie, thee met iets lekkers