Home Cursus & Workshops Vrolijke Dikke Dames en Heren

 

Kleiworkshop “vrolijke dikke dames en heren”

 

Deze kleiworkshop is geďnspireerd op de vrolijke schilderijen van dikke dames, zoals je die tegenwoordig veel ziet. Tijdens deze kleiworkshop van ca. 3 uur maakt een ieder één grappig beeldje van ca. 10 cm breed en 14 cm hoog. Het is voor iedereen mogelijk om dit kunstwerkje te maken, ook wanneer je helemaal geen ervaring met klei hebt.

 

De beeldjes zijn er in allerlei uitvoeringen zoals bijvoorbeeld; een ober met dienblad, de bruidegom met hoge hoed of een kok met een pollepel in de hand. Een dikke dame in badpak, een deftige dame of bruid op een feestje met een lipstick, wijnglas, kopje koffie, een gebakje of een grote handtas in de hand etc. etc. Er zijn verschillende voorbeelden aanwezig om je te inspireren, maar misschien heb je zelf een leuk idee om uit te voeren.

Je werkt met fijne chamotte klei en maakt vanuit een zo geheten ‘duimpotje’ de romp en het hoofd van het beeldje. Je voorziet de figuurtjes van haar, gezicht, borsten, armen, kleding en verdere details.

Wanneer het beeldje klaar is beschilder je de kleding, het haar en andere details met een gekleurde kleislib.

 

Na afloop van de kleiworkshop moeten de kunstwerkjes drogen en worden gebakken op 980°C. Na deze biscuit stook spuit ik er een transparant glazuur overheen en dan wordt het beeldje voor de tweede keer gebakken, nu op 1060°C. Het resultaat is een echt keramisch kunstwerkje met heldere en sprekende kleuren. Als optie kan je het beeldje op een sokkeltje plaatsen waardoor het ca. 30 cm hoog wordt, dan is het helemaal een uniek kunstwerkje in je huis. Na ca. 2 weken kan je het werkstuk ophalen in mijn atelier.

 

 

Vrolijkedamesenheren1 Vrolijkedamesenheren2 Vrolijkedamesenheren5 Vrolijkedamesenheren8

 

Kleiworkshop

*Duur ca. 3 uur

*Minimaal 6 personen en maximaal 8 personen.

*Kosten: €44,50 per persoon, dit is inclusief alle begeleiding, klei, biscuit stook, het voorzien van een transparante glazuur, glazuur stook, koffie, thee, drankje en versnaperingen.

*Exclusief sokkeltje.