Eigen werk

 

Ik maak abstracte objecten veelal geïnspireerd door organische en fossiele vormen. Mijn werk kenmerkt zich door eenvoudige lijnen en kleuren waardoor het een krachtige uitstraling heeft. De objecten worden opgebouwd uit ringen, plakken of met behulp van drukmallen. De huid van de objecten wordt vaak versierd met allerlei reliëfs waardoor je kunt zien dat de klei plastisch is geweest. De keramiekobjecten voeg ik soms ook samen met andere matertalen zoals hout, staal of RVS.

 

Mijn werk wordt gemaakt van fijne chamotte klei of porseleinklei, in verschillende kleuren. Ik gebruik eenvoudige glazuren of engobes(gekleurde klei slib), ik vind het vaak mooier om de pure kleihuid te laten zien.

 

Ook wordt mijn werk raku gestookt, raku is een eeuwenoude Japanse stooktechniek, die haar oorsprong vindt in de theeceremonie van de Zen cultuur. Het kenmerkt zich door de craquelé met de zwarte lijnen die door roet wordt veroorzaakt. De koperachtige kleuren op de werkstukken worden bereikt door te werken met een glazuur waarin koperoxide zit. Hierdoor kan ik tijdens het raku stoken de kleur beïnvloeden door zuurstof uit de oven weg te nemen. De kleuren worden verder bepaald door de vorm en de grootte van het object. Op plaatsen waar geen glazuur is aangebracht krijgen de objecten een roetzwarte kleur.